3D-tulostus ja varaosat - Pienestä suuri säästö

Valtavien säästöjen mahdollisuus 3D-tulostuksella!

Toimistoissa, tehtaissa ja kodeissa on loppumaton määrä muoviosia sisältäviä laitteita. Pienen komponentin vikaantuminen estää usein koko laitteen toiminnan, tai vähintäänkin vaikeuttaa sitä merkittävästi. Korjaus voi olla yllättävän vaivatonta.

Varaosien saatavuus on usein huono tai olematon. Laitevalmistajat luottavat siihen, että asiakas ostaa uuden laitteen tai tilaa hintavan huoltopalvelun. Seuraavassa kerromme rattaan tarinan, joka johti merkittäviin säästöihin.

Asiakkaamme muutaman vuoden ikäinen suurkuvatulostin vikaantui. Syyksi selvisi pieni (10mm halkaisija) ratas laitteen paperileikkurissa. Ratas oli haljennut normaalikäytössä. Laitevalmistajalta varaosaa ei ollut saatavilla. Laitteen takuu ei ollut enää voimassa. Huoltokäynti asian korjaamiseksi olisi kustantanut n. 800€.

750€ säästö ja varaosia jatkossakin

3DStep mallinsi alkuperäisen osan ja korjasi vian digitaalisessa mallissa. Mallinnustyöhön kului n. puoli tuntia. Osa 3D-tulostettiin HP Jet Fusion tekniikalla PA12 -materiaalista ja asennettiin paikalleen. Laite toimii jälleen moitteettomasti.

Valmistuskustannukseksi (3D-tulostus) muodostui n. 2€. Asiakkaan konkreettinen säästö 3D-tulostetun varaosan myötä oli n. 750€.

Varaosa on nyt digitaalisessa kirjastossa ja on milloin tahansa valmistettavissa uudelleen.

3D-tulostus ja varaosat

3D-tulostus ja varaosat

Kysy lisää 3DStepin digitaalisista varaosista: sales@3dstep.fi