Matalasuhdanteessa kumppanuus punnitaan

3DStepillä 3D-tulostuksen tarjoama liiketoimintaetu on hahmottunut asiakkaillemme yhä selvemmin ja mahdollistanut muutoksia, joiden avulla asiakkaat voivat kulkea matalasuhdanteessa vastavirtaan.

Kun yleinen suhdanne näyttää alaspäin ja talous on tiukilla, liiketoimintaa tukevien ja kasvattavien kumppanien arvo näyttäytyy yritykselle erityisen konkreettisena. Sama ilmiö näkyy parhaillaan myös meillä 3DStepillä: 3D-tulostuksen tarjoama liiketoimintaetu on hahmottunut asiakkaillemme yhä selvemmin ja mahdollistanut muutoksia, joiden avulla asiakkaat voivat kulkea matalasuhdanteessa vastavirtaan. Tässä artikkelissa kerromme kolme konkreettista esimerkkiä siitä, miten voimme auttaa heikon suhdanteen kanssa kamppailevia teollisuusyrityksiä 3D-tulostuksen keinoin.

Esimerkki 1: Paremmin suunnitellut tuotteet

Teollisuudessa käytettävät tuotteet ja komponentit on suunniteltu perinteisesti valmistustekniikoiden ehdoin. Tällöin syntyy ratkaisuja, jotka kyllä toimivat, mutta voivat olla monellakin tapaa kaukana ihannetuotteesta.

Yksi 3D-tulostuksen parhaista eduista nykyaikaisena valmistusmenetelmänä on se, että tuotteet voidaan suunnitella täyttämään ihannetuotteen ominaisuudet paljon suoraviivaisemmin. Tällöin ei tarvitse tinkiä toiminnallisuudesta, komponentteja voidaan integroida tehokkaammin ja materiaalin käyttö voidaan minimoida - mukaan lukien hukkamateriaali. Usein tuotteista voidaan myös tehdä merkittävästi aiempaa kevyempiä tai pienikokoisempia. Uudenlaisella suunnittelulla saavutetut innovaatiot kasvattavat samalla yrityksen intellectual property -salkkua.

Tutustu esimerkiksi Avant Tecnon hydrauliblokkiin, jonka paino putosi 3D-tulostuksella alle kymmenykseen entisestä ja osien määrä väheni 33:sta yhteen.

Esimerkki 2: Tuotanto käyntiin nopeasti ilman investointeja

Tuotannon käynnistäminen uudelle tuotteelle on perinteisesti vaatinut investointeja koneisiin, laitteisiin, muotteihin ja kovatyökaluihin. Usein alkuinvestoinnit ovat nostaneet riskin tunnetta ja kynnystä uuden tuotteen lanseeraamiseen niinkin paljon, että potentiaalisen tuotteen valmistus on matalasuhdanteessa päätettykin jättää kokonaan aloittamatta.

3D-tulostuspalvelua käytettäessä alkuinvestointeja ei juurikaan tarvita. Kun tuote on suunniteltu valmistettavaksi 3D-tulostamalla, tuotanto voidaan aloittaa digitaalisen mallin pohjalta hyvin suoraviivaisesti ja nopeasti - käytännössä heti mallin valmistuttua. 

Nopea, ketterä ja edullinen tuotantomalli on erityisen arvokas nopeaa markkinoille tuontia vaativassa kilpailutilanteessa tai silloin, kun tuotteesta on kyettävä tuottamaan erilaisia suunnitteluprototyyppejä, asiakaskohtaisia versioita tai pieniä tuotantoeriä.

Tutustu esimerkiksi Mirkan tuotekehitykseen, jossa hyödynnetään 3D-tulostuskumppanuutta uusien tuotteiden prototyyppien sekä myytävien metalli- ja muoviosien hankkimiseen.

Esimerkki 3: Liiketoiminnan innovaatiot

Yrityksen liiketoimintaa johdetaan tietoisesti valitun ja strategiassa todetun liiketoimintamallin pohjalta. Keskimäärin yritykset eivät ole kovin innokkaita vaihtamaan valitsemaansa liiketoimintamallia.

Merkittävää kilpailuetua on kuitenkin usein saatavilla liiketoimintamalliin liittyvistä innovaatioista, vaikkei lopputuote tai -palvelu eroaisikaan merkittävästi kilpailevista tuotteista. Tämän vaihtoehdon miettiminen on erityisen viisasta matalasuhdanteessa.

Kun käytettävissä ovat sekä suunnittelun että tuotannon uudet kyvykkyydet, yritykselle avautuu mahdollisuus kehittää kilpailukykyään myös liiketoimintamallin tasolla. Ratkaisevia etuja voidaan saavuttaa mm. varmistamalla tuotteiden saatavuus ja muunneltavuus kaikissa tilanteissa, sekä kehittämällä tuotteiden digitaalisia varastoja.

Tutustu esimerkiksi Optofidelityn siirtymään valetuista ja koneistetuista muovituotteista 3D-tulostukseen

Uuden ajan liiketoimintamalleja, parempia tuotteita ja nopeasti markkinoille

Loputon määrä muotoja ja materiaaleja tarkoittaa, että tuotteen toteuttamiselle 3D-tulostamalla on ääretön kertaa ääretön vaihtoehtoa. Me 3DStepillä toimimme asiakkaidemme kumppanina kaikilla tasoilla: tarjoamme niin suunnittelua, valmistusta, innovaatiotyötä, sparrailuapua ja liiketoiminnan kehitystä. Näin pystymme antamaan asiakkaille mahdollisuuden kulkea vastavirtaan haastavissa taloudellisissa olosuhteissa.

Jos haluat päästä alkuun tai kysyä mitä tahansa 3D-tulostuksesta, ota rohkeasti yhteyttä.

Edellinen
Edellinen

Miten asiakas hyötyy palveluntarjoajan laatu- ja ympäristösertifikaateista?

Seuraava
Seuraava

Formnext 2023 keräsi yli 32 000 kävijää tuoreimman 3D-tulostustiedon äärelle