3D-tulostuksen tekijöitä ja tarinoita: EBBAMS ja TUT - egyptiläinen robotti

Keitä ovat 3D-tulostusta edistävät ihmiset ja tiimit ja mitkä ovat heidän tarinansa? Mikä heitä inspiroi? Miten he näkevät 3D-tulostuksen tulevaisuuden? Tässä haastattelusarjassa tapaamme joitakin hämmästyttäviä henkilöitä, jotka ovat antaneet sydämensä 3D-tulostukselle.

Poikkeuksellisia innovaatioita Egyptistä

EBBAMS (Egyptian British Bureau for Additive Manufacturing Services) on Egyptin ensimmäinen yksityisen sektorin 3D-tulostuksen palveluntarjoaja (www.ebbams.com). Yritys johtaa teollisen 3D-tulostuksen kehitystä Egyptissä poikkeuksellisilla yhteistyökäytännöillä ja innovaatioilla. 3DStepillä oli kunnia haastatella tiimiä 3D-tulostuksen nykytilasta ja 3D-tulostetusta egyptinkieltä puhuvasta robotista!

EBBAMSin tarina

2019 perustettu EBBAMS tarjoaa 3D-tulostuksen valmistuspalveluita, suunnittelua ja koulutuspalveluita Egyptin teollisuusyhteisöille. EBBAMS aloitti 3D-tulostuspalvelut FDM-teknologioilla ja laajensi palvelut nopeasti resiini- ja metallitulostukseen.

Yritys tarjoaa yrityksille kaikilta toimialoilta mahdollisuuden ideoida uudelleen tapaa, jolla ne suunnittelevat ja valmistavat tuotteitaan.

”Tavoitteenamme on muuttaa käyttäytymistä ja lisätä tietämystä 3D-tulostuksesta Egyptissä, ja erityisesti lisätä ymmärrystä metallien 3D-tulostuksesta”, sanoo EBBAMSin hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Youssef Abdel.

Youssef Abdel Khalickilla on ainutlaatuinen kyky innostaa ihmisiä saavuttamaan mahdottomia ja tuottamaan luovia ratkaisuja yhdessä.

TUT - ensimmäinen egyptiläinen 3D-tulostettu robotti

Eräänä päivänä DMC-mediayhtiön toimittaja kysyi, voisiko EBBAMS rakentaa hänelle keinotekoisen kollegan. EBBAMS tarttui haasteeseen ja alkoi suunnittelemaan egyptiläistä robottia, joka olisi suunnannäyttäjä tulevaisuuden droideille ja tarjoaisi tiimille tehokkaan oppimiskokemuksen.

Perustettiin kolme tiimiä. Yksi asiakkaalta (DMC) projektin omistajaksi, tuotantotiimi robotin luomiseksi (EBBAMS) ja ohjelmointitiimi ohjelmiston ja käyttöliittymien suunnittelemiseksi.

TUT:n valmistus oli valtava ponnistus, johon liittyi paljon haasteita, kokeiluja ja voittoja. Monialaiset tiimit työskentelivät uupumatta löytääkseen ratkaisuja ja oppiakseen nopeasti. Monet ratkaisut oli rakennettava tyhjästä ilman aiempaa kokemusta robotin rakentamisesta. Joitakin ideoita kopioitiin ja parannettiin Internetistä.

Pitäisikö robotin näyttää egyptiläiseltä vai modernilta? Tiimi panosti paljon käytettävyyteen ja käyttäjäkokemukseen. He halusivat, että robotti olisi kenen tahansa käytettävissä ja että se jäljittelisi egyptinkieltä kunnolla. Myös ulkonäkö oli tärkeää. Robotin pitäisi näyttää ystävälliseltä ja samalla sen pitäisi pystyä fyysisesti sisällyttämään kaikki tarvittavat komponentit, paristot mukaan lukien, toimivassa muotoilussa.

Asiakas halusi, että robotti kävelee. Tämä ei ollut helppo tehtävä! Tiimin oli tuotettava yhdistetyt mekaaniset ja ohjelmistoratkaisut, jotta tämä onnistuisi ja jotta robotti toimisi hyvin eri tilanteissa. Tarvittiin joukko antureita, sekä optisia skannaus- ja näköjärjestelmiä.

Tiimi joutui äärirajoille, mutta projekti onnistui! TUT näki päivänvalon ja ilmestyi Kairon kaduille vuonna 2021.

Innovaation ja yhteiskehittämisen näkökulmasta tämä hanke on tärkeä referenssi meille kaikille. Se yhdisti sidosryhmiä useista organisaatioista saman tehtävän toteuttamiseksi ja kutsui ammattilaisia ja tutkijoita työskentelemään yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Miten tarina jatkuu?

Egyptin 3D-tulostusteollisuus on ottanut ensimmäiset tärkeät askeleet EBBAMSin johdolla. Youssef Abdel Khalickin mukaan tulevilla ponnisteluilla on vaikutusta Egyptin yrityksiin, tietotekniikkayhteisöihin ja koulutukseen, jotta 3D-tulostuksen ympärillä tapahtuvaa toimintaa ja kansallista liiketoimintaa voidaan lisätä.

TUT-hanke avasi ovet uudenlaisten ystävällisten robottien valmistamiseen. EBBAMSin kehittämän 3D Droid -konseptin tavoitteena on luoda räätälöitävissä olevia robotteja erilaisiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi pankki-, sairaala- ja rakennusalalle.

3DStep toivottaa suurta ja antoisaa tulevaisuutta egyptiläiselle 3D-tulostukselle!

Lämmin kiitos haastattelusta:

EBBAMS-tiimi: Youssef Abdel Khalick, puheenjohtaja ja toimitusjohtaja, Sarah Youssef, toimitusjohtaja, Osama Kamal, vanhempi tekninen insinööri, Hala Salem, tekninen insinööri, Yumna Salama, markkinointipäällikkö, ja Salma Seyam, markkinointiasiantuntija.

ElHaiez MakerSpace -tiimi: Khaled Eyada, koodausryhmän johtaja, Doaa Nasr, mobiilisovelluskehittäjä, Mohamed Hesham, sulautettujen järjestelmien ja tekoälyn kehittäjä (koulun ylioppilas), & Shahd Yasser, käyttöliittymäsuunnittelija.

Edellinen
Edellinen

EOS- ja HP-muovitulosteet ketterästi saman katon alta – uusi tulostin laajentaa materiaalivalikoimaa ja lisää tuotantokapasiteettia

Seuraava
Seuraava

Petri - piinkova printtaaja ja tekniikan tuhattaituri