3DStepin asiakastarinoiden valitut palat – lue ja löydä inspiraatiota omaan 3D-tulostukseen

Tarvetta nopealle ja notkealle valmistukselle, ketterälle protoilulle, vaativille tuoteominaisuuksille, varaosille, tai kenties innokkaalle ja innovatiiviselle suunnittelukumppanille?

Tutustu asiakastarinoidemme valittuihin paloihin ja inspiroidu. 

Mirka

Pintakäsittelyn ja tarkkuushionnan erikoisosaaja Mirka on tehnyt 3D-tulostukseen ja tuotekehitykseen liittyvää yhteistyötä 3DStepin kanssa vuodesta 2017 lähtien. Mirka on hankkinut kumppanuuden kautta uusien tuotteiden prototyyppejä sekä myyntiin meneviä, metallisia ja muovisia osia. Tulosteissa on käytetty materiaaleina muun muassa alumiinia, polyamidia ja lasivahvisteista polyamidia.

Lue lisää: Pintakäsittelyn erikoisosaaja Mirka arvostaa 3D-tulostuksessa nopeutta, kustannustehokkuutta ja huolellista viimeistelyä

Katso video.

Valmet

Valmetin automaatiojärjestelmät-liiketoimintalinjalla on hyödynnetty 3D-tulostusta jo noin sadan eri tuotemallin kehityksessä, ja kymmeniä osia valmistetaan sarjatuotantona 3D-tulostamalla. Yhteistyön parhaina etuina Valmetilla nähdään muun muassa se, että 3D-tulostaminen mahdollistaa heille prototyyppien nopean testaamisen ja jatkokehityksen. Samalla se vapauttaa heidän ajatteluaan perinteisten valmistusmenetelmien rajoitteista.

Lue lisää: 3D-tulostus nopeuttaa ja vapauttaa tuotekehitystä Valmetilla

Katso video.

OptoFidelity

Automaatiotuotteisiin ja mittausteknologiaan erikoistunut OptoFidelity löysi 3D-tulostuksesta ratkaisun muovimekaniikan osien suureen määrään ja asiakkaiden vaihtelevuuteen. Muovimekaniikan valmistuksen vaihtaminen koneistuksesta lisäävään valmistukseen auttoi alentamaan valmistuskustannuksia, lyhentämään toimitusaikoja loppukäyttäjille, ja se myös mahdollisti monimutkaisten piirteiden toteuttamisen osiin. Yhteistyöhön sisältyy myös suunnittelukonsultointi optimaalisen ratkaisun ja sopivimman materiaalin valitsemiseksi. Samalla yritys on onnistunut löytämään uuden ajattelu- ja suunnittelutavan.

Lue lisää: OptoFidelity - Muovimekaniikat ketterästi tulostamalla

Katso video.

Dekati

Tuotekehityksen prototyypeistä ja uuteen teknologiaan tutustumisesta alkanut yhteistyö johti siihen, että 3DStep on ollut vuodesta 20XX lähtien pienhiukkasmittausratkaisujen huippuosaaja Dekatin sopimusvalmistaja. 3DStep toimittaa Dekatille metalli- ja muovikomponentteja suoraan kokoonpanoon lopputuotteisiin asennettavaksi. Uudenlaisella suunnittelutavalla ja 3D-tulostettujen komponenttien avulla on myös saatu pienennettyä sekä tuotteiden äärimittoja että painoa.

Lue lisää: Dekati - Metalli- ja muovitulosteet lopputuotteissa

Katso video.  

Avant Tecno

3DStep toteutti kuormaaja- ja työlaitevalmistaja Avant Tecnolle hydrauliblokin uudelleensuunnittelun yhdessä Enmac Oy:n kanssa. Tarkoituksena oli tuottaa proof-of-concept ja prototyyppi 3D-tulostettavasta tuotteesta sekä tuotteen yksinkertaistamisesta. Blokin paino pudotettiin uudella valmistusmenetelmällä alle kymmenykseen ja osien määrä tippui 33:sta yhteen. Ensimmäisestä palaverista kului 3 viikkoa siihen, että uusi optimoitu tuote oli Avantin käytössä.

Lue lisää: Avant Tecno - Optimointiprojekti avasi suunnittelijoiden silmät

Katso video.  

Senop

Kriittistä viestintää Suomessa turvaava, radiopäätelaitteita toimittava ja huoltava Senop Communications tilasi 3DStepiltä ensimmäisen 3D-tulostetun tuotteensa vuonna 2020, kun yrityksessä huomattiin, että perinteiset valmistusmenetelmät eivät taipuneet tuotteiden tarkkojen vaatimusten täyttämiseen. Sittemmin yhteistyö 3DStepin kanssa on laajentunut myös muovitulosteisiin, ja yksittäisten tuotemallien kappalemäärät ovat vaihdelleet muutamista kymmenistä tuhansiin. Senopille keskeisiä etuja kumppanuudessa ovat suunnitteluyhteistyö, prosessin ketteryys sekä lopputuotteiden kestävyys.

Lue lisää: Senop arvostaa 3D-tulostuksessa ketteryyttä, kestävyyttä ja suunnitteluyhteistyötä

 Katso video.

-------------

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä – autamme ratkomaan kaikenlaisia tuotevalmistukseen liittyviä haasteita.

 

Lue lisää:

Neljä polkua 3D-tulostukseen

3D-tulostamisen usein kysytyt kysymykset

Viisi syytä, miksi 3D-tulostus on vastuullisuuden ytimessä juuri nyt

Edellinen
Edellinen

3D-tulostuksen ympäristöystävälliset edut ja innovoinnin äärettömät mahdollisuudet kestävän kehityksen moottorina

Seuraava
Seuraava

3D-tulostuksen neljä lähtötilannetta – mihin oma organisaationne kuuluu?