3DStep goes American Car Show – tuunausta, entisöintiä ja varaosia

Harrasteajoneuvoista, moottoriurheilusta ja nuorten rakentelukulttuurista kiinnostuneet odottavat jo kuumeisesti pitkäperjantaita, sillä silloin pärähtää käyntiin vuoden odotetuin tapahtuma: American Car Show. 3DStep on mukana Helsingin Messuhallissa järjestettävässä tapahtumassa ainoana 3D-tulostuksen palveluntarjoajana ja esittelee osastollaan kävijöille mm. tuunauksen, entisöinnin ja varaosavalmistuksen uusia mahdollisuuksia.

Kuva: Juho Pietarinen

American Car Show’ssa enemmän on enemmän

American Car Show’ta ei suotta kuvailla Suomen monimuotoisimmaksi harrasteajoneuvojen näyttelyksi. Tänäkin vuonna halli on täynnä monenlaisia esityksiä, workshopeja, kilpailuja – ja tietysti näyttäviä autoja. Saman katon alle mahtuvat tapahtumassa kaikenikäiset, ja aikaa tullaankin usein viettämään yhdessä ystävien tai perheen kanssa.

Finnish Hot Rod Association FHRA:n vuosittain järjestämä harrasteajoneuvotapahtuma on vuonna 2024 isompi kokemus kuin koskaan aiemmin. Näyttelyssä on mukana 600–700 erilaista harrasteajoneuvoa, ja kävijöille ovat tarjolla yhdellä pääsylipulla American Car Show’s lisäksi myös Classic Car Show, Custom Truck Show, MC Heaven, Mopo Tuning, Motorsport ja Drift World. Oheistapahtumissakaan ei ole säästelty, ja tähtiartisteina esiintyvät Jami Faltin, HUGO, Sara Bee ja EETSI.

Tänä vuonna tapahtumaan tuo oman panoksensa myös 3D-tulostuksen palveluntarjoaja 3DStep. Olemme mukana ensimmäistä kertaa, alamme ainoana teollisena edustajana.

Tuunaa, korjaa, entisöi

American Car Show’ta on mukana järjestämässä luova tuottaja Jukka Salminen. Hänen mielestään tapahtumassa ovat parasta sen monimuotoisuus ja yhteisöllisyys. Ensimmäistä kertaa mukana oleva 3D-tulostuksen palveluntarjoaja on hänen mielestään tervetullut täydennys tapahtuman muuhun  tarjontaan.

- 3D-tulostus tuo täysin uudenlaisen ulottuvuuden ajoneuvoharrastajille, sillä se helpottaa luovien ratkaisujen tekemistä omassa osavalmistuksessa, joka on keskeisessä roolissa vaikkapa moottoriurheilussa tai ajoneuvojen tuningissa, Jukka Salminen toteaa.

3DStepin toimitusjohtaja Pekka Ketola jatkaa:

- 3D-tulostus on siinäkin mielessä hyvä apu autoharrastajalle, että se on valmistustapana nopea, edullinen ja erittäin joustava. 3D-tulostamalla pystytään esimerkiksi valmistamaan yksi-yhteen tai parannellen varaosia, joita ei muuten ole saatavilla tai joiden tilaaminen maailman toiselta laidalta voi viedä viikkoja tai jopa kuukausia aikaa, Ketola toteaa.

Etuina laaja materiaalivalikoima ja huoliteltu viimeistely

Autoharrastajien kiinnostus 3D-tulostusta kohtaan perustuu monessa tapauksessa siihen, että lisäävällä valmistuksella pystytään valmistamaan nopeasti ja kustannustehokkaasti tuotteita, joihin muut valmistusmenetelmät eivät taivu tai joiden hinta pomppaisi helposti pilviin. 3D-tulostus tuokin usein ratkaisun osien saatavuusongelmaan, toimitusaikaan tai huoltotoimintaan.

3D-tulostuksella voidaan tuottaa tarkasti asiakkaan toiveiden mukaisia tuotteita, jotka pystytään myös viimeistelemään tyylikkäästi. Materiaaleina voidaan käyttää monipuolisesti erilaisia metalleja tai muovilaatuja.

- Valmistamme esimerkiksi varaosia siten, että asiakas voi tuoda rikkoontuneen osan nähtäväksi, skannaamme sen ja teemme siitä digitaalisen mallin. Mallin avulla tulostamme tuotteen ja viimeistelemme sen asiakkaan toiveiden mukaan, teknologiasta vastaava CTO Vesa Kananen kertoo.

American Car Show on avoinna Helsingin Messukeskuksessa 29.-31.3.2024 klo 10–18. 3DStepin osasto löytyy Messuhallin näyttelytilasta 6Q101.

Kuva: Juho Pietarinen

3DStep on FHRA:n jäsen.

Edellinen
Edellinen

3DStep kaksinkertaisti muovituotannon

Seuraava
Seuraava

Miten asiakas hyötyy palveluntarjoajan laatu- ja ympäristösertifikaateista?