Ensimmäinen metallituloste

Onko ajatuksesi kokeilla ensimmäistä kertaa metallin 3D-tulostusta? Metallien 3D-tulostukseen liittyy useita mahdollisuuksia tehdä tuotteita paremmin, tehokkaammin ja järkevämmin, mutta myös rajoituksia. Lue tästä tärkeimmät ohjeet, niin onnistut paremmin.

  1. Mitä tuotteen ominaisuutta haluat parantaa? 3D-tulostus mahdollistaa sellaiset suunnitteluratkaisut, jotka perinteisillä valmistustavoilla eivät ole usein mahdollisia. Mitkä ovat ne tekniset ominaisuudet ja toiminnallisuudet, joita haluaisit kehittää tuotteessasi? Esimerkiksi keveys, läpivirtaus tai osien yhdistäminen.
  2. Onko tuote 3D-tulostettava? Mikäli tuote on alunperin suunniteltu toteuttavaksi jollain muulla menetelmällä, on todennäköistä että 3D-tulostus ei tuota suoraan hyötyä tai toivottavaa laatua. Selvitä tuotteen 3D-tulostettavuus 3DStepin tiimin kanssa.
  3. Kokeile! Polku 3D-tulostuksen lisäarvoa synnyttävään hyödyntämiseen syntyy oivallusten kautta. Varaudu kokeilemaan erilaisia suunnittelu- ja toteutusvaihtoehtoja oivallusten tuottamiseksi. Ensimmäinen kokeilu kannattaa luonnostella yksinkertaisesti kynällä ja paperilla. Joskus muovituloste on järkevin vaihtoehto nopeille kokeiluille, vaikka lopullisena tavoitteena on metallituloste. 3DStepin kanssa kokeilut onnistuvat laadukkaasti ja innovatiivisesti.
  4. Kokeilusta prototyyppiin ja sarjavalmistukseen. 3D-tulostus tarjoaa kustannustehokkaan kehittää tuotetta vaihtamatta valmistustekniikkaa. Kokeilusta voit suoraan siirtyä varsinaiseen prototyyppiin ja sarjavalmistukseen ilman että joudut uudelleensuunnittelemaan valmistettavuutta tai teknologiaa. Hahmottele tuotteen kehityspolkua.

3DStepin palvelut ensimmäisiin tulostuskokeiluihin

3DStepin kanssa pääset helposti metallien 3D-tulostuksen hyödyntäjäksi:

  1. Kysy vinkkiä. Kysy 3DStepin asiantuntijatiimiltä tärkeimmät ohjeet ensimmäisen metallitulosteen onnistumiseksi. Yhdellä sähköpostilla tai puhelulla voit ohittaa monta kompastusta.
  2. Selvitetään yhdessä mahdollisuutesi 3D-tulostuksen hyötyjen maksimoimiseksi. 3DStepin maksuton 3D Kartoitus on kullanarvoinen asiantuntijapalvelu parempien tuotteiden kehittämiseksi.
  3. Innovaatiosetelillä laajempiin kokeiluihin. Hyödynnä Business Finlandin tarjoama Innovaatiosteli. Setelin avulla voit toteuttaa jopa 5000€:n arvoisen, sinulle maksuttoman, kehitysprojektin 3DStepin kanssa.

Ota yhteys, niin aloitetaan parempien tuotteiden tekeminen!