3DStep Club – Start-up iltapäivä 22.8 klo 13

Start-up -yritykset saavat 3D-tulostuksen hyödyntämisestä erityistä kilpailuetua. Lukuisat suomalaiset start-up -yritykset ja yrittäjät ovat jo lähteneet rakentamaan tuotetta ja tuotantoa suoraan 3D-tulostukseen pohjautuen.

Start-up:in ominaisuuksia ovat mm. ketteryys, uteliaisuus ja aktiivisuus tuotteen ja liiketoiminnan synnyttämisessä. Painolastina eivät ole vanhat teknologiat, perinteiset käytännöt tai vaikkapa organisaatiorakenne.

3D-tulostus tarjoaa ratkaisut, jolla uutta tuotetta tai työkaluja voidaan kehittää nopeasti ja kustannustehokkaasti kokeilujen kautta. Jokainen kokeilu tuottaa arvokasta tietoa, konkretisoi haluttuja ominaisuuksia ja johtaa kohti varsinaista tuotetta. Kun kokeiluja ja prototyyppejä on tehty riittävästi, voidaan tuotantoon siirtyä saumattomasti valmistustekniikkaa vaihtamatta. Kokonainen tuote voidaan usein kehittää ja kaupallistaa ilman investointeja valmistusteknologiaan.

3D-tulostus mahdollistaa tuotteiden ja ominaisuuksien toteutuksen, jotka aiemmin ovat olleet vaikeita tai mahdottomia. Näitä ovat mm. äärimmäinen keveys, mutkittelevat reiät, bioniset muodot ja tuotekohtainen ergonomia. Start-up -yrityksille on avautunut ennenäkemättömän rikas uusien liiketoimintamahdollisuuksien avaruus.

3DStep Club – Start-up iltapäivä 22.8 klo 13-16 on tarkoitettu start-up -yrityksille, joita kiinnostaa 3D-tulostuksen hyödyntäminen.

Paikka: 3DStep Innovaatiokeskus, Huurretie 9, Ylöjärvi

Ohjelma

  • 13.00 Tutustuminen 3D-tulostettuihin metalli-, muovi-, ja puukomposiittituotteisiin. Kahvitarjoilu.
  • 14.00 Tietoisku: Miten start-up voi hyödyntää 3D-tulostusta
  • 15.00 Tutustuminen metalli- ja muovitulostimiin 3DStepin tehtaassa.
  • 16.00 Tapahtuma päättyy

Osallistujien kesken arvotaan 250€:n arvoinen lahjakortti metalli- tai muovitulostuksen hyödyntämiseen tuotekehityksessä tai tuotannossa.

Tapahtuma on maksuton.

"Tämän päivän start-upit tulevat olemaan suurimpia 3D-tulostuksen hyödynsaajia ja uusien digitaalisten liiketoimintainnovaatioiden kehittäjiä. On arvioitu, että start-upeissa syntyvät uudet ja oudotkin businessideat muodostavat jopa yli 80% 3D-tulostusta hyödyntävästä valmistavasta toiminnasta seuraavan 5 vuoden aikana."

Pekka Ketola, CEO 3DStep Oy

Ilmoittautuminen

Tee itsellesi duuni 3D-tulostuksen avulla