Pirkanmaasta Euroopan paras 3D-tulostuksen oppimisympäristö!

Tervetuloa kehittämään Euroopan parasta 3D-tulostuksen oppimisympäristöä 9.10.2019 klo 9-12 Tampereen Messukeskukseen.

3D-tulostuksen Brainbelt. Pirkanmaalle on viime vuosien aikana keskittynyt huomattavan suuri määrä teollisen 3D-tulostuksen erityisosaamista, yritystoimintaa, tutkimusta ja koulutusta.

Uudet ammatit. 3D-tulostus on yleistymässä teollisuuden valmistusmenetelmänä ja innovaatioiden lähteenä. Tämän myötä syntyy uusia osaamistarpeita ja ammatteja, kuten 3D-mittaaja, 3D-mallintaja, mallinvalintakonsultti, 3D-tulostaja, lähivalmistaja, tulosteiden jälkikäsittelijä, tavarastailisti, raaka-ainekonsultti, tavaraohjelmoija ja robottivalmistuksen tarkastaja. Teollisuudessa on jo globaali pula 3D-tulostuksen osaajista.

Uudet osaamispalvelut. Eri organisaatioissa oleva osaaminen voidaan jalostaa yritysten kilpailukykyä ja TK-toimintaa tukevaksi oppimisympäristöksi, sekä koulutuksen kansainväliseksi palvelutuotteeksi,  synergioita tuottavaksi 3D-tulostuksen osaamiskeskukseksi.

Kutsumme aiheen parissa työskentelevät yritykset, tutkimusorganisaatiot ja koulutusorganisaatiot yhteiseen kehitystyöhön. Tavoitteet ja mahdollisuudet ovat ainutlaatuiset!

Seminaarissa 9.10.2019 luodaan yhteinen kehitysvisio, sekä käynnistetään konkreettiset toimenpiteet uudenlaisen kansainvälisen oppimisympäristön kehittämiseksi.

Ohjelma (Alustava)

9.00 Seminaarin avaus

9.10 Tampereen kaupungin terveiset. Lauri Lyly, pormestari

9.30 Katsaus 3D-tulostuksen osaajatarpeisiin Suomessa ja maailmalla. Oppimisalustan konsepti. Pekka Ketola, toimitusjohtaja 3DStep Oy

10.00 Visiotyö: Tavoitteet ja mahdollisuudet

11.00 Suunnittelutyö: Tiekartta ja toimenpiteet

11.45 Yhteenveto ja seuraavat askeleet

12.00 Seminaari päättyy.

Lisätietoja: Pekka Ketola, puh. 050 5534783, pekka.ketola@3dstep.fi

Aika: 9.10.2019, klo 9-12

Paikka: Tähtien sali (D-halli, 2 krs.), Tampereen messu- ja urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

Yhteistyössä

"Teollinen 3D-tulostus on yhä tärkeämpi osa yritysten kilpailukykyä. Alalla on kansainvälisesti kriittinen osaajapula ja uusille koulutusratkaisuille on suuri tarve. Pirkanmaalla on ainulaatuinen tilaisuus vastata tähän tarpeeseen!"

Pekka Ketola, 3DStep Oy

Ilmoittautuminen